Positieve Mindset: terras aan zee

Gisteren zat ik op een terras aan zee, klaar om van een ‘koffietje’ te genieten.
Maar voordat ik het wist, zat ik 15 minuten te wachten tot ik door de bediening werd opgemerkt.

Dit duurt wel érg lang, wát een slechte service,” dacht ik. Mijn ongeduld groeide, en ik raakte geïrriteerd. Ik stond op, liep weg en zei tegen mezelf: “hier kom ik nooit meer terug!”

Wat bleek? De dame in de bediening vertelde mij later dat haar collega zich ziek had gemeld en zij alleen werkte die ochtend. En toevallig net die ochtend veel drukker geworden was dan verwacht. Ze bood haar excuses aan voor de vertraging. En dat allemaal met een oprechte glimlach.

Merk je hoe snel we, soms ten onrechte, negatieve conclusies trekken?

Trouwens… Hoe het echt liep gisteren: “Er moet vast een goede reden zijn,” dacht ik. Mijn ongeduld veranderde in begrip, zelfs een beetje medeleven. Ik ging naar de serveerster en vroeg haar op een vriendelijke toon naar de situatie en of ik bij haar een bestelling kon doen.

Soms zijn er achter ‘obstakels’ goede redenen die we niet meteen zien.

Een positieve mindset betekent niet dat alles altijd perfect moet verlopen, maar vooral dat we bereid zijn om de situatie vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Het begint vaak bij de kleine dagelijkse dingen. Zoals dat koffietje aan zee.

En natuurlijk kan je weleens een enorme baaldag hebben. Wie niet?

Maar een beetje meer begrip en geduld kunnen vaak de toon zetten voor een positievere dag. Zowel voor jou als voor de ander.

Vrolijke groet,

Laura