5 Tips voor een digitale detox

Stel je eens voor dat alles wat je digitaal opgeslagen hebt, fysieke spullen zijn. En dat ál die honderden, misschien wel duizenden spullen zich op dit moment in jouw huis bevinden. Wow…

Je wilt graag meer rust ervaren. Tijdens de pauze maak je een wandeling door het park. Helemaal opgeladen kom je thuis.

Je opent je laptop en verdwaalt weer in de jungle van digitale meuk. Al die spullen die je om de oren vliegen. Het overzicht en de rust is ver te zoeken.

Als Virtual Assistant, maar vooral als mens, hanteer ik zoveel mogelijk de minimalistische stijl. Een groot voordeel is dat ik mij minder bezig hoef te houden met spullen (en personen) die energie kosten.

Waarom zou dat voor je digitale ‘spullen’ anders zijn. Heb je écht 5 verschillende kopieën nodig voor die offerte? En hoe kritisch kijk je naar het aantal (sub)mappen die je hebt aangemaakt?

  • Meld je af voor nieuwsbrieven die geen waarde toevoegen.
  • Die 5 kopieën van een en hetzelfde document? Ga hier kritisch doorheen en bewaar alleen de meest recente versie(s).
  • Schoon je contactenlijst op. En mocht je die ene vriendin van de zus van je collega na een jaar toch nog iets willen zeggen, dan kan dat tegenwoordig ook via social media kanalen.
  • Afspeellijsten waar je nooit naar luistert? Weg ermee!
  • Oude social media accounts waar je geen plezier meer aan beleeft? Delete!

Doe vooral wat goed bij jou past. Jij fanatiekeling wilde al in éen keer de grote digitale schoonmaak houden, hè? Dat hoeft natuurlijk niet.
Door kleine stappen te zetten, wordt je weerstand tegen de verandering juist kleiner en krijg je er misschien zelfs plezier in!

Succes!

Vrolijke groet,

Laura | Virtual Balance